Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Rolex este compania elvetiana care a creat, in 1927, primul ceas rezistent la apa. O alta curiozitate demna de retinut este ca, ceasul elvetian Omega Speedmaster a fost purtat pe Luna in timpul misiunilor Apollo. Elvetia produce jumatate din valoarea productiei mondiale de ceasuri de mana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Astazi, de dimineata, m-am asezat pe o banca, in parc, langa un om fara adapost. L-am intrebat cum a ajuns sa decada pana la starea acesta de vagabond.
- Pai, pana saptamana trecuta am avut cam tot ce-mi trebuia! Un bucatar care imi prepara mesele, in camera mea se facea ordine zilnic, hainele imi erau spalate si calcate, pe langa faptul ca aveam un acoperis deasupra capului, aveam TV, Internet, sala de gimnastica, bazin, puteam sa fac si o scoala...
- Dar ce s-a intamplat? Droguri? Alcool? Divort?
- Nu, nu... mi-au dat drumu' din inchisoare.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

RE_ REZEN_ A_ _ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult