Horoscopul zilei

Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Numele de atom vine de la ''atomos'' care inseamna ''ceea ce nu poate fi divizat''. Cu toate ca denumirea spune ca atomul nu poate fi divizat el este alcatuit din protoni, neutroni si electroni, adica este divizat. Atunci cand s-a dat aceasta denumire inca nu se descoperise compozitia atomului.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Au mers odata prin padure, un ardelean si un moldovean. Tot mergand ei asa , le apare dracul in fata:nu va las sa treceti decat daca imi spuneti un cuvant nou pe care eu sa nu il stiu.Segandeste ardeleanul si spune:poprika la care dracul: pe tine nu te las sa treci pentru ca stiu ca poprika inseamna boia. Se gandeste si moldoveanul si spune:buterfili, la care dracul: Mai sa fie ca nu am auzit de acest cuvant. Se uita el prin toate dictionarele in toate limbile, iar apoi spuse: hai ca te las sa treci, dar totusi spune-mi si mie ce inseamna buterfili, la care moldoveanul zice:pai ce sa insemne decat fluture mai prostule!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ P_ _ _ _ NTAT_ V


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult