Distractie
Horoscopul zilei
Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
Spre deosebire de zilele trecute, acum chiar poti spune ca totul este in regula. Indiferent ca e vorba de rude, prieteni sau colegii de scoala, te vei simti cu adevarat respectat/a si de aceea, trebuie sa continui sa adopti aceasi atitudine!
› vrei zodia taCultura generala
Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.
› vrei mai multBancul zilei
doua prietene au ajuns in rai.
Dupa ce Dumnezeu le-a aratat imprejurimile, le-a mai aratat un norisor si le-a spus:
Aveti voie sa faceti orice dar sa nu cumva careva din voi sa ainga acest norisor...In sfarsit, dupa 3 zile cele doua prietene dau nas in nas. Una dintre prietene apare cu un baiat super frumos. Cealalta o intreba:
Draga dar de unde l-ai furat pe bombonelul asta?
Iar ea raspunde:
A, am atins din greseala norisorul!
Peste iar 3 zile iar se intalnesc. De data asta cealalta apare cu un baiat super urat. Prietena ei o intreaba:
Vai draga dar de unde l-ai luat si pe asta?
Iar ea raspunde:
A, a atins el din reseala norisorul...
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
MAG_ IA_ IZA_ _
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
12 ianuarie 1579
Se naste Jan Baptist van Helmont, descoperitorul "gazului carbonic" CO2
La 12 ianuarie 1579 se naste medicul, fiziologul,chimistul si fizicianul olandez Jan Baptist van Helmont (30 decembrie 1644), descoperitorul “gazului carbonic” CO2. Pe langa valoroase contributii în domeniile sus mentionate, i se atribuie introducerea cuvantului gaz, ca denumire pentru una din starile de agregare.