Distractie
Horoscopul zilei
Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Azi te vei plictisi, dar nu pentru mult timp. Vei apela la cel/cea mai bun/a prieten/a sa te scoata din aceasta stare de monotonie.
› vrei zodia taCultura generala
Batalia de la Stalingrad (azi redenumit Volgograd) s-a desfasurat in Al Doilea Razboi Mondial, batalia fiind considerata cea mai sangeroasa din istoria omenirii si poate cea mai mare. Batalia a fost marcata de brutalitate si de lipsa de grija pentru populatia civila, manifestate de ambele parti angrenate in conflict. Batalia de la Stalingrad a provocat moartea mai multor rusi (militari si civili) decat cati cetateni au pierdut SUA si Marea Britanie impreuna, in toata perioada razboiului. Fortele Axei au pierdut aproximativ un sfert din efectivul total de pe frontul de rasarit si nu si-au mai revenit niciodata de pe urma acestei infrangeri.
› vrei mai multBancul zilei
Doua blonde la semafor.
Apare culoarea rosie, una spune:
-Vaii, ce culoare frumoasa
-Da mai, chiar asa, raspunde cealalta
Apare culoarea galbena:
-Si asta e superba!
-Da draga, stiu...
Apare culoarea verde:
-Vaii asa ceva, ce frumos!
-Chiar asa fata!
Apare culoarea rosu:
-Culoarea asta am mai vazut-o, hai sa plecam!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
C_ N_ _ S_ _ N_ _ _
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
5 noiembrie 2016
Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor
La 5 noiembrie, in fiecare an, incepand din 2016, este marcata Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. in decembrie 2015, Adunarea Generala a ONU a hotarat ca data de 5 noiembrie sa fie cunoscuta drept Ziua mondiala de constientizare a tsunami-urilor. Initiativa acestei zile a apartinut Japoniei, care, datorita experientei sale repetate, a acumulat de-a lungul anilor expertiza majora in domenii precum avertizarea timpurie a tsunami-urilor, actiunea publica si o reconstructie mai buna dupa un dezastru pentru a reduce un impact viitor.
Tsunami sau valul seismic poate fi provocat de seisme sau alunecari subacvatice ori dislocari abrupte de roci subacvatice, prabusirea unor meteoriti in ocean, dislocari bruste de ghetari sau cutremure in mijlocul oceanelor sau marilor. Tsunami-ul se poate propaga cu o viteza de pana la 700 km /h si inaltimea valului poate ajunge pana la 50 de metri (in functie de cat de abrubt este malul sau coasta pe care o loveste).