Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Din cauza programului incarcat, se poate sa fi neglijat cititul unei carti sau a noutatilor, activitate pe care o faci zilnic. Poti totusi sa recuperezi, daca maine esti mai atent/a.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Temperatura medie la limita exterioara Soarelui este de +5.500 grade Celsius. Temperatura medie in centrul Soarelui este de 15.000.000 grade Celsius. Temperatura medie din spatiul cosmic este de -270,4 grade Celsius.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un bar la marginea orasului trei soareci vorbesc intre ei. Primul bea o gura de Jack Daniels, tranteste paharul si incepe:
- Cand eu gasesc o cursa de soareci, ma asez pe spate, desfac siguranta cu piciorul si o prind intre dinti. Fac asa vreo 50 de exercitii abdominale - asa ca aperitiv - si apoi dispar cu branza.
Cel de al doilea bea o portie dubla de Bloody Mary, tranteste paharul si zice:
- Eee, da. Io, cand vad otrava de soareci, o adun toata si o car acasa.
Acasa o macin si in fiecare dimineata iau o portie cu cafea, asa sa am energizant pentru restul zilei.
Dau din cap si se intorc catre cel de-al treilea. Asta calm, suspina:
- Ma, io n-am timp aici de prostii, ma duc acasa sa bat pisica.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

R_ _ R_ Z_ NTAT_ V


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

16 august 2004
Sonda Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn

Saturn


La 16 august 2004 sonda spatiala Cassini-Huygens descopera doua luni ale lui Saturn. Misiunea Cassini–Huygens a fost lansata în data de 15 octombrie 1997, fiind compusa din sonda orbitala Cassini (NASA) si sonda de aterizare Huygens (ESA). Pentru manevre de asistenta gravitationala, misiunea a trecut pe langa Venus de doua ori (26 aprilie 1998, 24 iunie 1999), Pamant (18 august 1999) si Jupiter (30 decembrie 2000). Dupa aproape 7 ani de calatorie prin Sistemul Solar, sonda a intrat pe orbita planetei Saturn in data de 1 iulie 2004. Datele transmise au stat la baza a 3948 studii stiintifice publicate pana acum, iar cercetatorii asteapta înca ultimele "cuvinte" ale sondei privind atmosfera lui Saturn. Impreuna cu Voyager,  misiunea Cassini-Huygens este una dintre cele mai de succes din istoria de pana acum a explorarii spatiului. Testeaza-ti cunostintele despre Saturn in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro


Saturn

› vrei mai mult