Distractie
Horoscopul zilei
Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Atmosfera din grupul de prieteni pare incinsa, esti debusolat/a, pentru ca nu stii cum sa procedezi. Poate ca ar trebui sa luati o pauza.
› vrei zodia taCultura generala
Primul videoclip pop a fost Bohemian Rhapsody de la Queen, aparut in anul 1975.
› vrei mai multBancul zilei
Patru studenti la o universitate din Bucuresti au dat toate testele minunat, urmand sa dea sesiunea finala, pentru a sarbatori succesul pe care l-au avut pana la moment, au decis sa mearga la Brasov pentru a se distra, cu gandul ca se vor intoarce vineri si vor invata tot weekend-ul. "Zis si facut", insa au iesit din betie doar duminica seara, ajungand la Bucuresti spre dimineata. Au inventat ei o scuza si au venit la prof:
- Am fost la Brasov pentru a face un studiu stiintific referitor la modul de viata al animalelor... dar din nefericire pe drum am avut pana la o roata si am asteptat ajutor mai bine de 8 ore, permiteti-ne sa mai dam o data.
- OK, a zis proful, maine dimineata va astept. Studentii bucurosi au tocit toata noaptea. Dimineata la examen, proful i-a pus pe fiecare in cate un cabinet separat si le-a dat o lucrare de 100 puncte.
Pe prima pagina era un item din mai multe intrebari foarte usoare care valorau 5 puncte! Studentii bucurosi de simplitatea lucrarii dau pagina, vad itemul II care valoreaza 95 de puncte cu o singura intrebare:
"Care roata a avut pana?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
DOMINATI_ NE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "DOMINATIUNE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane
La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.
Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.