Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Batalia pentru Normandia este considerata cea mai mare operatiune amfibie din istorie. A fost purtata in 1944 intre fortele germane si fortele Aliatilor ca parte a celui de-al Doilea Razboi Mondial. Operatiunile militare, cunoscute sub denumirea de Batalia pentru Normandia, au necesitat implicarea unui numar urias de soldati, aproape 3 milioane, care au traversat Canalul Manecii din Anglia pana pe plajele franceze ale Normandiei. Debarcarea din Normandia a fost una dintre cele mai importante operatiuni militare din al Doilea Razboi Mondial. De reusita acestei operatiuni a depins infrangerea Germaniei naziste, dar costurile victoriei uneia dintre cele mai mari batalii din istorie s-au tradus in pierderi de vieti omenesti colosale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula si doi prieteni discutau pentru a stabili care a avut cea mai batrana bunica. Unul dintre tipi zice:
- Bunica mea a avut 78 de ani cand a murit.
Celalalt tip ii raspunde:
- Slab! Bunica mea a avut 94 de ani cand a murit!
Bula:
- Tot slab! Pai, bunica mea a fost atat de batrana incat a trebuit ca tata sa o scoata in curte, sa o impuste, ca ea nu mai murea nicicum!...

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DO_ IN_ TIUNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult