Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Chiar daca te-ai obisnuit sa faci aceleasi lucruri in ultimul timp, nu se va intampla o tragedie daca de exemplu vei merge pe jos pana la cumparaturi, sau vei petrece cateva ore in parc, in compania unei lecturi placute!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Lupul este un animal foarte social, traind de cele mai multe ori toata viata in aceeasi haita.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un ardelean si un matematician in tren... dupa un timp trec pe langa o stana. ardeleanul 12345...425 de oi. se uita matematicinaul, scoate un pix si o foaie calculeaza...nik. dupa o ora mai trec pa langa o stana. ardeleanul 123456...281 de oi. matematicianul scoate notebook-ul calculeaza, mathcad alea alea, nik. dupa inca cateva ore trec pe langa alta stana. ardeleanul: 12345...892 de oi. matematicianul scoate mobilul suna un prieten, nik.
- Ma, cum Dumnezeu? Eu matematician cu 'spe mii de diplome nu am putut numara iar tu un ardelean obosit...cum mana mea ai facut?
-Pai simplu domnul meu, numeri picioarele si imparti la patru...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DO_ _ NAT_ UNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult