Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Constantin Brancoveanu a fost executat la Constantinopol impreuna cei 4 fii ai sai avand 9 capete de acuzare: 1. Era acuzat de corespondenta secreta cu Austria, Moscova, Polonia si Venetia si de faptul ca transmitea acestora stiri despre turci. 2. Era de asemenea invinuit pentru diploma austriaca prin care era declarat principe al Sfantului Imperiu Roman; 3. Pentru saracirea tarii in dauna imbogatirii sale; 4. Pentru ca locuia la Targoviste 6 pana la 7 luni pe an, aducand astfel pagube Bucurestilor; 5. Pentru ca cumparase multe mosii, pregatind pe una construirea unui mare palat; 6. Pentru sumele depuse la Viena si Venetia 7. Fuga lui Toma Cantacuzino din 1711 ar fi fost cu acordul sau; 8. Pentru ca isi cumparase din Viena instrumente muzicale pe care nici sultanul nu le poseda; 9. Pentru ca a batut in Transilvania monede de aur.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In avion,un tip se ridica brusc,scoate un cutit si i-l pune la gat stewardesei:
-Ma duci la Beirut!Ai auzit?
-Domnule,nu se poate.
-Esti nebuna?Ma duci la Beirut!
-Domnule,va spun ca nu se poate.
-Nu-tzi dai seama ca te amenint cu un cutit?!Ma duci la Beirut.
-Domnule,nu se poate.In cabina pilotilor e deja un domn cu o bomba.Si el merge la Tel Aviv.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

D_ MINATIUN_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult