Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le ppoti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Compozitorul Joseph Haydn (1732-1809) a compus peste 100 de simfonii. Alaturi de Wolfgang Amadeus Mozart si Ludwig van Beethoven face parte din randul marilor personalitati muzicale ale epocii clasice vieneze. A fost unul din cei mai influenti maestri ai traditiei muzicale din Europa apuseana.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om bea un pahar de coniac,2,3,10 si apoi pleaca acasa,se ridica de pe scaun si cade jos,se taraste pana la usa se ridica si cade iar,se taraste pana acasa se ridica si se pune in pat langa nevasta lui.
A doua zi nevasta nervoasa isi cearta barbatul.
-Mai tu ai baut aseara de nici nu ai stiut de tine.
Barbatul.
-De unde sti.
Nevasta.
-Au sunat cei de la bar si au zis ca ti-ai uitat caruciorul acolo.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ MIN_ TIUNE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult