Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Terra are apa pentru toata lumea, chiar daca doar 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct. Din intreaga cantitate de apa a planetei doar (2,7%) o reprezinta apa dulce. Dar daca se are in vedere faptul ca numai 0,46% din volumul de apa dulce poate fi utilizat direct (restul fiind reprezentat de vaporii de apa din atmosfera, izvoare subterane, ghetari, zapada sau aisberguri) apa dulce disponibila pentru utilizare reprezinta de fapt numai 0,0124% din intreaga cantitate de apa a planetei. De retinut, ca ponderea apei din rauri, cu precadere utilizata in activitatea umana, este deosebit mica (0,01% din apa dulce si 00027% din volumul total de apa de pe planeta).
› vrei mai multBancul zilei
Cabinetul unui psihiatru.Se deschide usa si intra un barbat,in patru labe cu ceva in gura.
Psihatrul:-Vai! Cine a venit la noi?O pisicuta?
Barbatul se tara pana in coltul cabinetului.Doctorul il urmareste.
-Un catelus?
Barbatul trece cu mana pe langa si se taraie in celalalt colt.
Doctorul nu renunta:-Ah!Cred ca e un arici!Nu?O broasca testoasa?
Barbatul scote un cablu din gura si zice:
-Auzi mamai freci mult la cap sau ma lasi sa instalez internetul?
Shop Clopotel.ro
![Experimente pentru copii: distractiv, rapid si usor. Vol.2 - Alexandre Wajnberg](https://www.libris.ro/img/pozeprod/10909/10908507-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ ECHIZITO_ I_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Experimente pentru copii: distractiv, rapid si usor. Vol.2 - Alexandre Wajnberg](https://www.libris.ro/img/pozeprod/10909/10908507-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".