Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Mercur orbiteaza Soarele mai repede decat orice alta planeta din sistemul nostru solar, in 88 de zile.
› vrei mai multBancul zilei
Patru studenti la o universitate din Bucuresti au dat toate testele minunat, urmand sa dea sesiunea finala, pentru a sarbatori succesul pe care l-au avut pana la moment, au decis sa mearga la Brasov pentru a se distra, cu gandul ca se vor intoarce vineri si vor invata tot weekend-ul. "Zis si facut", insa au iesit din betie doar duminica seara, ajungand la Bucuresti spre dimineata. Au inventat ei o scuza si au venit la prof:
- Am fost la Brasov pentru a face un studiu stiintific referitor la modul de viata al animalelor... dar din nefericire pe drum am avut pana la o roata si am asteptat ajutor mai bine de 8 ore, permiteti-ne sa mai dam o data.
- OK, a zis proful, maine dimineata va astept. Studentii bucurosi au tocit toata noaptea. Dimineata la examen, proful i-a pus pe fiecare in cate un cabinet separat si le-a dat o lucrare de 100 puncte.
Pe prima pagina era un item din mai multe intrebari foarte usoare care valorau 5 puncte! Studentii bucurosi de simplitatea lucrarii dau pagina, vad itemul II care valoreaza 95 de puncte cu o singura intrebare:
"Care roata a avut pana?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 2
D_ _ _ _ A_ _ _ _ E
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
10 noiembrie 1940
Marele cutremur din 1940
La 10 noiembrie 1940 Romania este lovita de un cutremur catastrofal cu epicentrul in Vrancea. A fost un cutremur cu o magnitudine de 7,4 grade pe scara Richter si s-a produs la ora 3:39. Cutremurul s-a simtit si in Bucuresti, unde au existat circa 300 de morti, majoritatea la prabusirea blocului Carlton, structura cu 12 etaje din beton armat, foarte moderna la acea vreme. Dupa cutremur Asociatia Generala a Inginerilor din Romania a intreprins un studiu detaliat al efectului cutremurului asupra cladirilor din beton armat. Principala concluzie a fost ca normele pentru calculul cladirilor din beton armat, practic copiate dupa cele germane, nu prevedeau calculul la eforturi seismice, Germania nefiind situata intr-o zona de risc seismic. Dupa cutremur au fost elaborate noi norme care au fost aplicate la toate cladirile construite in perioada postbelica. Testeaza-ti cunostintele despre cum sa te protejezi in cazul unui cutremur in sectiunea Teste de pe site-ul clopotel.ro