Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anul 1912 se scufunda cea mai mare nava maritima de pasageri la acea vreme. Titanic a fost proiectat de unii din cei mai experimentati ingineri si a folosit unele dintre cele mai avansate tehnologii ale vremii. A fost un mare soc pentru lumea intreaga faptul ca, in ciuda masurilor de siguranta superioare, Titanicul s-a scufundat si, faptul ca s-a scufundat in timpul calatoriei inaugurale, au oferit o nota ironica asupra tragediei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Dintr-o fabrica de cherestea iese un individ cu o roaba de talas. Paznicul il opreste si-i zice:
- Hei, tu ce ai acolo?
- Nimic dom'ne, doar talas.
- Bine, treci.
In aceeasi zi, acelasi domn si tot cu o roaba plina cu talas trece de cinci ori. Paznicul il opreste mirat si-l intreabs:
- Domnule te-am observat ca ai trecut de cinci ori cu cate o roaba plina; poti sa-mi spui si mie ce faci cu atata talas?!
- Nu fac domne nimic cu talasul, mie-mi trebuie roabele.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOM_ NA_ _ UN_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult