Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

In anii 2000 s-a facut o cercetare din care reiesea ca probabilitatea ca un om sa moara intre 15 si 60 de ani este 8,2% in Suedia, 48,5% in Rusia si 84,5% in Lesotho (tara din Sudul Africii).

› vrei mai mult

Bancul zilei

legile pisicii
Legea perdelei - Lungimea, calitatea si cantitatea franjurilor de la perdele vor fi direct proportionale cu calitatile de alpinist ale pisicii. Taiati franjurii, scurtati perdelele, sau mai bine renuntati la asemenea obiecte inutile.

Legea carnaciorului - Daca pisica nu consuma carnaciorul servit in farfurie,lasati-l neglijent pe masa din bucatarie. Va disparea aproape sigur. Sfatuiti vecinii sa stea cu usile inchise. Carnaciorii lor vor fi intotdeauna mai gustosi.

Legea cautarii pisicii - Renuntati! Pisica nu va scoate nici un sunet. Beti un pahar cu apa! Pisica va aparea cand va veti impiedica de ea.

Legea dulapului - in cazul in care usa dulapului nu se inchide perfect, nu pierdeti timpul cu aranjarea hainelor. Va face ordine pisica.
Legea spatiului vital - Daca exista in casa o pisica, cand vei dori sa te asezi pe locul tau preferat, el este deja ocupat. in caz de neglijenta, te alegi cu cateva gheare in...hmm!.

Legea politetii - Cand usa se deschide, pisica va intra intotdeauna inaintea ta.

Legea mirosului fin - Pentru orice pisica, o mocheta noua miroase intotdeauna.

Reciproca - Pentru stapan, aceeasi mocheta noua miroase a pipi.

Legea I a parului de pisica - Parul de pisica nu este niciodata bine fixat pe aceasta.

Legea a II-a a parului de pisica - Parul de pisica nu se dizolva complet in supa.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ M_ NAT_ UN_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

15 august 1947
Reforma monetara din 1947

Bani: Lei


La 15 august 1947 in Romania se adopta o noua reforma monetara. In sume limitate, in functie de profesia detinatorilor, schimbarea banilor s-a facut la raportul de 20.000 lei vechi pentru 1 leu nou. Familiile de tarani puteau schimba cel mai mult 5 milioane de lei, iar daca aveau dovada ca au livrat statului cota de produse mai aveau voie sa schimbe in plus 2,5 milioane. Urmau apoi salariatii, pensionarii si cei cu profesii liberale recunoscute oficial, cu 3 milioane de lei. Restul a avut dreptul sa schimbe 1,5 milioane de lei vechi. Sumele neschimbate s-au blocat in conturi. Verifica-ti cunostintele despre leu in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult