Horoscopul zilei

Leu
(23 Iulie - 22 August)


Chiar daca totul pare perfect pentru tine, fii mai atent/a la alimentatie. Chiar asa! De cand n-ai mai facut miscare pentru a-ti imbunatati conditia fizica?

› vrei zodia ta

Cultura generala

Petru cel Mare a dat un caz la 20 decembrie 1699 prin care Rusia a trecut la calendarul iulian. Trecerea la calendarul gregorian s-a facut la 1 februarie 1918 de catre guvernul URSS.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Patru barbati au intrat in atelierul unui faimos pictor modernist, l-au fortat sa deschida seiful, l-au legat, dupa care au luat tot ce au putut: banii, televizorul, bijuteriile si alte lucruri de valoare. A doua zi, artistul a fost gasit de prieteni si acestia au sunat imediat la politie.
- Poti sa-i identifici pe hoti?- a intrebat politistul
- Cu siguranta- a raspuns pictorul. Aceasta este una dintre cele mai mari calitati ale mele. Iar in munca mea trebuie sa tin minte cum arata lucrurile. Voi incerca sa ii schitez.
S-a apucat de lucru si in cele din urma a dat politiei schita. Urmatoarea zi, politistii au arestat un bou, un dansator chior, un camion de gunoi si Hotelul Blue Diamond!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

SIMUL_ CRU


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult