Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Din punct de vedere sentimental, stai destul de bine si te simti capabil/a sa ai o relatie bazata pe respect si dragoste. Totusi, inainte de a face declaratii de dragoste siropoase, gandeste-te si daca partenerul/partenera apreciaza astfel de gesturi.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Foame in desert
Merge unul printr-un desert si i se face foame. Cand vede un supermarket intra el se cauta in buzunare si intreaba vanzatorul:
-Ce aveti de 56 de centi?
-Conserva de fund de elefant
-Dati-mi si mie una..
Deschide el mort de foame conserva si cand se uita: conserva era goala
-Dar bine, domnule asta-i jaf la drumul mare. Conserva e goala, nu este nimic inauntru!
- Pai daca ati nimerit gaura..

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ NF_ _ I_ NALA


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "CONFESIONALA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

17 februarie 1866
Si-a inceput activitatea Banca Romaniei

La 17 februarie 1866, pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza din 1865, a inceput sa functioneze Banca Romaniei, constituita prin transformarea filialei din Bucuresti a Banque Imperiale Ottomane; primul presedinte al bancii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).

› vrei mai mult