Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le ppoti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Maimutele din peninsula Malaca au talent de pescar. Ele isi lasa coada in apa si, imediat ce s-a prins de aceasta un rac, o scot afara si se ocupa de captura.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula , Strula si Pacala s-au dus la un hotel . Acest hotel era cel mai murdar hotel din toata lumea dar ei intrara fiecare intr-o camera si se puse sa se culce . A II-a zi chelnerul il vazuse pe Bula iesind din camera si in intraba :
-Salut mai Bula ! Cum ai dormit ?
-Vai ! Am dormit asa de rau ca ma tot intepaun albinele !
Peste n minut apare si Strula . Chelenu intreaba :
-Da tu cum ai dormit mai Strula ?
-Vai de mine ! Am dormit asa de rau ca ma tot bazaiau mustele !
Peste inca un minut vine Pacala mai vioi decat toti !Chelnerul intreaba :
-Mai Pacala , da tu cum ai dormit ca prietenii tai spun ca au avut probleme cu insectele .
-Asa de bine am dormit ca am omorat o furnica si toate so dus la mormantare !!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

D_ MIN_ TI_ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult