Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel").
› vrei mai multBancul zilei
O femeie se duce la magazin pentru a cumpara o cutie de conserve pentru catei.
-Va rog dati-mi si mie o cutie de conserve pentru catei.
-Imi pare rau dar unii oameni iau conservele pentru a le manca iar patronul nostru nu doreste asta. Va trebui sa dovediti mai intai ca aveti caine. Femeia se duce acasa, ia cainele si isi primeste conservele. A doua zii se intampla acelasi lucru cu conservele pentru pisici. Femeia suparanduse sa mai tot aduca lucruri in magazin, intr-o zi aduce o cutie si o roaga pe vanzatoare sa o deschida. Aceasta o deschide si cu un ton foarte surprins o intreaba:
-Doamna, ce va apucat? Aceasta imi seamana a matreata. De ce ati adus matreata la magazin?
-Acum vam convins? Va rog sa imi dati si mie o sticla de sampon de par!!!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
TR_ NC_ IAT
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "TRUNCHIAT"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
1 noiembrie 1928
Ziua Radioului National
Sarbatorita an de an la 1 noiembrie, Ziua radioului national marcheaza inaugurarea postului national de radio, in anul 1928. Astfel, la 1 noiembrie 1928, la ora 17.00, profesorul Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei romanesti, care, ulterior, a devenit presedinte al Consiliului de Administratie al Societatii de Difuziune Radiotelefonica, rostea primele cuvinte cu care a debutat prima emisiune radio: "Alo, Alo, aici Radio Bucuresti, Romania". Acesta a fost urmat de un recital de versuri compuse de Horia Furtuna, in care Radioul romanesc era definit "Un suflet nou". Prima crainica a fost Margareta Marinescu.