Distractie
Horoscopul zilei
Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)
Vei avea parte de o confruntare intensa in cursul acestei zile. Daca vei simti ca adversarul tau nu este dispus sa faca niciun pas inapoi, trebuie sa iti evaluezi sansele de castig intr-un mod cat mai realist, si abia apoi sa actionezi!
› vrei zodia taCultura generala
Pestele panglica (Cepola rubescens) - are corp lung de 50 de cm, turtit lateral in forma de panglica, si are o culoare rosie transparenta, care pe partile laterale trece in galben sofran si cenusiu roscat. Acesti pesti, numiti de italieni si Cepola, populeaza apele Marii Mediteranene si ale Oceanului Atlantic. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
Un avocat era bucuros ca fiul sau terminase avocatura si astfel putea sa-i calce pe urme. Trece ceva timp si avocatul cel tanar preia clientii si cazurile tatalui sau, acesta iesind la pensie. Intr-o zi vine bucuros acasa si ii zice tatalui:
- Tata, stii cazul ala care n-ai putut tu sa-l rezolvi in peste douazeci de ani!?
- Da, fiule!
- Pai eu l-am rezolvat intr-o saptamana!
- Foarte bine fiule, dar sa nu uiti ca acel caz te-a tinut pe tine la scoala, la liceu, la facultate si mai ramanea si de-o vacanta!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ E_ _ I_ I_ _ _ I_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.