Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Azi e o zi deosebita pentru tine. Orice ar fi, nu trebuie sa lasi nimic sa-ti afecteze moralul.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Marea Neagra este un rest din Marea Sarmatica care cu 50 de milioane de ani in urma se intindea din centrul Asiei si pana in centrul Europei.

› vrei mai mult

Bancul zilei

un sot abia ajuns la hotel ii trimite sotiei sale un e-mail. dar greseste o litera si trimit la o vaduva care abia venea de la inmormantarea sotului ei.cand deschide computerul mai are putin si face infart pentru ca in mesaj scria asa:
-draga mea, am ajuns cu bine. m-au dus in cel mai frumos loc si ma simt bine aici. este soare toata lumea este buna.. totul de lux.nimic nu e scump. mi-am desfacut bagajele si am vaut ce lucruri dragutze mi-ai pus. abia astept sa vii si tu aici, adik vinerea viitoare.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OMINATIUNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult