Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Libelula e un pradator feroce si foarte eficient. 95 % din atacurile lor se termina prin capturarea prazii. Ca o comparatie, rechinii, unii dintre cei mai periculosi pradatori din lume, reusesc sa prinda doar jumatate din ceea ce vaneaza, iar leii, atat de temuti pe uscat, se multumesc doar cu un sfert din prazile pe care le ataca. Asta se intampla pentru ca leii urmaresc prada, nu o intercepteaza. Daca libelulele ar fi suficient de mari sa prinda gazele, leii ar muri de foame, la fel ca majoritatea pradatorilor terestri. Daca nu ar putea zbura libelulele ar muri de foame, din cauza faptului ca ele isi prind prada din zbor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-un compartiment de tren calatoresc 4 indivizi: un american, un ardelean, un moldovean si-un bucurestean. La un moment dat, americanul scoate un pachet neinceput de Marlboro din buzunar, isi aprinde o tigara si arunca restul pachetului pe geam. Toti ceilalti sar sa-l prinda; cum nu reusesc, incep sa-l certe pe american:
- Pai, bine dom'le arunci bunatate de tigari!...
- Eh, zice americanul, la noi tigari dintr-astea sunt pe toate drumurile.
Dupa un timp, ardeleanul scoate din traista o butelca de palinca, trage o dusca sanatoasa si arunca pe geam ce mai ramane in ea. La fel, sar toti ceilalti cu gura pe el:
- Arunci bunatate de bautura pe geam!...
- Eh, vine raspunsul, la noi gasesti dintr-asta pe toate drumurile.
Mai trece un timp si bucuresteanul il apuca pe moldovean de guler si, desi cel din urma se zbate, il arunca pe fereastra.
- Nenorocitule! Striga ceilalti. Ai omorat omu'!
- Eh, zice bucuresteanul asezandu-se la loc, la noi dintr-astia sunt pe toate drumurile.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ OM_ _ AT_ U_ _ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

10 iulie 1796
Descoperire in matematica

La 10 iulie 1796 matematicianul german Carl Friedrich Gauss a descoperit ca fiecare numar intreg pozitiv se poate reprezenta ca suma a cel mult trei numere triunghiulare. Descopera topul celor mai mari matematicieni din toate timpurile in sectiunea Afla ca sa stii din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult