Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Diferente intre viroza si gripa - simptom: la viroza debutul bolii este treptat, la gripa debutul bolii este brusc, la viroza febra apare rar, la gripa avem febra (39-40 grade Celsius), la viroza avem dureri musculare usoare, la gripa sunt pronuntate, la viroza frisoanele sunt rare, la gripa sunt frecvente, la viroza oboseala este usoara pana la moderata, la gripa avem o oboseala moderata pana la severa, la viroza avem tuse productiva, la gripa avem tuse frecventa, uscata, obositoare, la viroza stranutam, la gripa nu, la viroza avem nas congestionat, la gripa nu. Durerile de cap pot fi prezente la viroza, dar si la gripa.
› vrei mai multBancul zilei
Vrea Gheorghe sa treaca vama la unguri. Ii zic vamesii: - Bai, Gheorghe, la noi nu se trece decat daca stii o balada ungureasca. Sta Gheorghe si se gandeste si zice: - Da, ba, stiu balada lui Casai. Se gandesc astia, se intreaba unul pe altul, il suna pe sef - nu stia niciunul de balada asta. Ii zic lui Gheorghe: - Ba, Gheorghe, noi nu am auzit de balada asta. Ia cant-o!. Gheorghe incepe: - C-asaaa-i romanul...".
› vrei mai multShop Clopotel.ro
![Educatie tehnologica si aplicatii practice - Clasa 7 - Manual - Florina Pisleaga, Natalia Lazar, Stela Olteanu](https://www.libris.ro/img/pozeprod/26909/26908294-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ LIDIT_ TE_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Educatie tehnologica si aplicatii practice - Clasa 7 - Manual - Florina Pisleaga, Natalia Lazar, Stela Olteanu](https://www.libris.ro/img/pozeprod/26909/26908294-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".