Horoscopul zilei

Fecioara
(23 August - 21 Septembrie)


Echilibrul emotional va fi puternic zdruncinat astazi cand vei fi pus/a in fata unei nedreptati evidente. Chiar daca ai slabe sanse sa iti revii din aceasta situatie, tot trebuie sa incerci! Nu te lasa dominat de emotii!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Clipsul sau clema de hartie a fost inventata de norvegianul Johan Vaaler in 1899. Din cauza ca norvegienii nu au avut legea patentului la acea vreme, el a trebuit sa calatoreasca in Germania unde a primit patentul in 1900. Americanii i l-au acordat in 1901.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cand romanii au inventat laserul, marile puteri si-au trimis spionii ca sa vada cum folosesc romanii laserul. Si au fost astia prin Moldova si prin Tara Romaneasca si au gasit numai drumuri ca vai de ele (cu inscriptii pe margine "AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRA", oameni saraci si ...ce mai...Romania) si, dezamagiti, au luat-o catre vest. Cum drumul spre casa trecea prin Ardeal, cand sa treaca muntii au vazut un munte plin de oi si numai un cioban la ele. s-au mirat oamenii si au vrut sa-l intrebe pe tip cum se descurca cu atatea oi:
-Bade, nu sunt cam multe oi? Cum ai grija de toate?
Badea: -No, d'apoi simplu, cu laser.
Raman astia stupefiati. -Cum dom'le, o tara intreaga nu stie ce sa faca cu laserul si asta, un cioban, i-a si gasit o aplicatie?
-Bade ai putea sa ne faci si noua o demonstratie ca sa nu murim prosti?
-No, io voi face daca mi-oti spune ce e aia..
- Pai, sa ne arati si noua cum pazesti oile cu laser...
- Aaa, apoi ii simplu: LASEEEER , CUTZU NA!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

M_ _ _ I_ _ IZ_ _ E


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 ianuarie 1579
Se naste Jan Baptist van Helmont, descoperitorul "gazului carbonic" CO2

La 12 ianuarie 1579 se naste medicul, fiziologul,chimistul si fizicianul olandez Jan Baptist van Helmont (30 decembrie 1644), descoperitorul “gazului carbonic” CO2. Pe langa valoroase contributii în domeniile sus mentionate, i se atribuie introducerea cuvantului gaz, ca denumire pentru una din starile de agregare. 

› vrei mai mult