Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Libelulele isi depun ouale in apa, iar cand se transforma in nimfe, acestea traiesc in mediul acvatic pana la doi ani. In timpul petrecut in aceasta stare, vaneaza insecte mici si larve, in special de tantar. In functie de temperatura apei si de cantitatea de hrana, unele specii pot sta in stadiu de nimfa chiar si cinci ani; vor naparli de 10 sau mai multe ori si pe masura ce cresc se pregatesc sa se indrepte spre suprafata apei si sa se transforme in libelule firave si gratioase.
› vrei mai multBancul zilei
Un sot citea ziarul si a dat peste un studiu care sustinea ca femeile folosesc mai multe cuvinte decat barbatii. Conform studiului, barbatii folosesc in jur de 15.000 de cuvinte pe zi, in timp ce femeile folosesc 30.000. Extrem de dornic sa-i dovedeasca sotiei sale ca avusese dreptate in tot acest timp cand o acuzase ca vorbeste prea mult, i-a aratat rezultatele studiului. Sotia a stat putin pe ganduri, dupa care i-a spus sotului ei:
- Asta-i pentru ca trebuie sa repetam orice spunem.
- Ce zici?
Shop Clopotel.ro
![Prima mea carte despre corpul uman, Susan Acass, Frances Butcher](https://noriel.ro/media/catalog/product/d/p/dph4743_1_.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAG_ IARIZAR_
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Prima mea carte despre corpul uman, Susan Acass, Frances Butcher](https://noriel.ro/media/catalog/product/d/p/dph4743_1_.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".