Distractie
Horoscopul zilei
![](https://www.clopotel.ro/utile/horoscop/img/stil1/berbec.jpg)
Berbec
(21 Martie - 20 Aprilie)
Astazi o sa descoperi ca o parte din priestenii tai, te vorbesc pe la spate si intentioneaza sa te indeparteze. Chiar daca este deranjant si dureros, cel mai rau lucru pe care il poti face este sa le raspunzi cu aceeasi moneda.
› vrei zodia taCultura generala
Teritoriul Angliei este locuit de multi, multi ani, asa ca, la inceputul secolului al XVI-lea, a inceput sa fie criza de locuri de veci. Solutia a fost scoaterea sicrielor mai vechi, depunerea osemintelor in niste depozite si refolosirea spatiului pentru un mort "proaspat". La deschiderea vechilor sicrie s-a constatat ca unul din 25 era zgariat de unghii pe interior. Dindu-si seama ca unii semeni ai lor au fost ingropati de vii, englezii au inventat un mecanism de salvare a celor ingropati de vii. De mana "mortului" era legata o sfoara, care, printr-o gaura in sicriu, era legata la un clopotel, montat langa mormant. Patrulele din cimitir supravegheau clopoteii. De aici vine vorba "saved by the bell" ("salvat de clopotel")
› vrei mai multBancul zilei
TREI ANIMLAE PLEACA LA DUMNEZE SI VINE GIRAFA DUMNEZEULE DE CE MIAI DAT GATUL ASTA ASA MARE PAI DACA NUL AVEAI CUM MAI PUTEAI SA MANANCI FRUCTE DIN COPAC
E DA MULTUMESC
VINE ELEFANTUL DE CE MIAI DAT TROMPA ASTA ASA LUNGA
PAI DACA NAI AVEAO CUM TEAI MAI SPALA PE SPATE
E DA MULTUMESC
VINE RATA
DA TU CE MAI VREI?
MA ORI IMI FACI OU MAI MIC ORIIMI FACI GAURA MAI MARE
CLAR?
Shop Clopotel.ro
![Ai sa te descurci! - Jess Sanders, Irina Augustinovici](https://www.libris.ro/img/pozeprod/38405/38404660-1-small-1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
_ _ _ _ _ _ T_ TE_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![Ai sa te descurci! - Jess Sanders, Irina Augustinovici](https://www.libris.ro/img/pozeprod/38405/38404660-1-small-1.jpg)
Evenimentele zilei
17 februarie 1866
Si-a inceput activitatea Banca Romaniei
La 17 februarie 1866, pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza din 1865, a inceput sa functioneze Banca Romaniei, constituita prin transformarea filialei din Bucuresti a Banque Imperiale Ottomane; primul presedinte al bancii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).