Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Vei incepe aceasta zi a saptamanii dornic/a sa muti muntii din loc, totusi, acest elan ti se va taia. Daca simti, ca anumite elemente nu iti fac bine, nu mai pierde timpul, delimiteaza-te de ele!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Primul pantof din lemn provine din Olanda. In Olanda este foarte multa apa, asa ca oamenii au avut nevoie de pantofi care sa le tina picioarele uscate in timpul muncii in aer liber. Pantofii au fost numiti "klompen" si au fost taiati dintr-o singura bucata de lemn. Azi, "klompen" sunt suvenirul preferat al turistilor care viziteaza Olanda.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Era odata o familie care avea un copil mut.Aceea familie niciodata nu a fost fericita...pana intr-o zi: in aceea zi a spus "tataie".Mare petrecere, bucurie, fericire, pentru ca a vorbit copilul.A doua zi a murit tataie.In urmatoarea saptamana copilul a zis "mamaie".Iarasi petrecere, fericire, bucurie, copilul a vorbit! A doua zi a murit mamaie.Urmatoarea saptamana tatal copilului spune: daca zici "tata" te bat pana te omor! Copilul spune "tata".Toata noaptea tatal copilului a stat treaz, nu cumva sa moara! A doua zi a murit postasul!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ _ P_ _ Z_ NTATI_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult