Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Calmarul urias (Architenthis sp) - face parte din grupul molustelor decapode, rude cu sepiile si caracatitele. Este cel mai voluminos nevertebrat cunoscut. Lungimea corpului este de 3 m iar a tentaculelor de 15 m. El are cel mai mare ochi din lumea animala, diametrul lui atinge 30 de cm, iar structura lui speciala intereseaza in special pe botanisti. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All
› vrei mai multBancul zilei
IN TIMPUL INUNDATIILOR NUMAI CAMIOANELE CIRCULAU ,SI ACESTEA DOAR UNDE SE PUTEA. UN CAMIONAGIU INTALNESTE UN DRUM FOARTE INUNDAT SI CREDEA EL CA SI ADANC, VEDE PE PARTEA CEALALTA UN ARDELEAN SI IL INTREABA:
- BADE E ADANC SANTUL?
LA CARE EL II RASPUNDE:
- NU! POTI SA TRECI LINISTIT...
SI PORNESTE SI INCET INCEPE SA SE SCUFUNDE...IESE CU GREU LA SUPRAFATA SI-I STRIGA ARDELEANULUI :
- PAI NU AI SPUS CA NU-I ADANC?
LA CARE ARDELEANUL II RASPUNDE :
- DA RATEI NU-I AJUNGEA DECAT PANA LA ARIPI!!!
Shop Clopotel.ro
![Matematica. Probleme de concurs - cls.5-8/Daniel Sitaru](https://mcdn.elefant.ro/mnresize/350/350/images/28/1355228/matematica-probleme-de-concurs---cls5-8_1_fullsize.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAG_ IARIZARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Matematica. Probleme de concurs - cls.5-8/Daniel Sitaru](https://mcdn.elefant.ro/mnresize/350/350/images/28/1355228/matematica-probleme-de-concurs---cls5-8_1_fullsize.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".