Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Dimineata va incepe excelent pentru tine si vei simti ca poti face fata oricarei provocari. Cu toate acestea, nu te grabi sa intervii in anumite activitati care nu te privesc in mod direct, pentru ca poti avea de suferit!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Bobul de fasole este toxic, mai ales fasolea rosie. Boabele de fasole contin o substanta toxica numita fitohemaglutinina. Consumul a doar 5 boabe crude poate duce la greata, voma si diaree; efectele trec dupa 4-5 ore. Din aceasta cauza, fasolea trebuie fiarta pentru cel putin 10 minute pentru a se distruge fitohemaglutinina. Aceeasi toxina este continuta si de plantele tinere de fasole si de alte plante cu boabe. De asemenea, fasolea mai contine si o serie de inhibitori ai tripsinei, o enzima secretata de pancreas care ajuta la digestia usoara a hranei consumate.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Dintr-un avion cuprins in flacari sar pe rand pasagerii cu parasuta exact peste un trib de canibali.Primul care ii vede este chiar fiul capeteniei canibalilor, care fuge repede la tatal sau:
-Taticule, aterizeaza unul gras!
-Gras? Cu varza!
Dupa 2 minute:
-Taticule, aterizeaza unul slab!
-Slab? La gratar!
Dupa alte 2 minute:
-Taticule, taticutule! Aterizeaza o blonda sexy! Doamne ce picioare are!
-Blonda? Sexy? In coliba!
-Si mama ?
-Mama? Cu orez!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

D_ _ INA_ IUNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1851
Apare romanul "Moby Dick"

La 18 octombrie 1851 romanul "Moby Dick" de Herman Melville apare la Richard Bentley in Londra. Este considerat a fi o capodopera a literaturii universale. Romanul istoriseČ™te aventurile capitanului Ahab al navei Pequod, obsedat de dorinta de a ucide legendara balena alba, Moby Dick, care ii cauzase pierderea unei gambe. Povestitor este un membru al echipajului, Ishmael. intr-un eseu publicat in 1954, Maugham l-a considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume. 

› vrei mai mult