Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Este o zi buna pentru a incepe activitati noi, mai ales cu prietenii. Capacitatea de comunicare este excelenta si te va ajuta sa legi cu usurinta noi prietenii. Totusi, e bine sa nu iei decizii importante de unul singur.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Melcii africani uriasi reprezinta cea mai mare specie de melci de pe planeta, avand cochilii ce pot creste pana la 30 de centimetri in lungime si 15 centimetri in diametru. Apetitul lor insatiabil pentru orice tip de plante si fructe ii transforma pe melcii uriasi in daunatori redutabili ai teritoriului in care se afla. Nu se dau in laturi de la a consuma nici macar tencuiala si vopseaua de pe peretii cladirilor.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula merge cu un prieten cu masina in excursie. Pe drum vad pe marginea soselei un magar care pastea. Bula opreste masina se apleaca si saluta cuviincios magarul:
-Sa traiti!
Cand intalnesc alt magar Bula procedeaza la fel.
-De ce faci asta? il intreba prietenul sau.
-Fiindca este un sef, ii explica Bula. Stii doar ca toti sefii sunt magari.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

R_ _ R_ _ _ NTATIV


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult