Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un om mai maruntzel sta trist intr-o crisma... cu o bere in fata. Intra
un barbat "zdravan"... Il bate pe "micutzul" pe umar... si-i bea
berea... Micutzul incepe sa planga...
Solidul: "Hei, ce te smiorcai asa ...pentru o bere?"
Micutzul: " Uite... azi dimineata m-a parasit nevasta, mi-a golit contul la bancä...casa goala! Pe urma m-au si concediat! Nu am mai vrut sa traiesc...m-am asezat pe sina de cale ferata si trenul trece pe langa mine! Am vrut sa ma spanzur si s-a rupt franghia! Am vrut sa ma impusc dar s-a blocat revolverul! Si acum, imi cumpar o bere din ultimi bani, torn otrava in ea...si vii tu si mi-o bei!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ AG_ IARIZAR_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 februarie 1600
Mihai Viteazul semneaza "Tratatul de inchinare si credinta"

Mihai Viteazul


La 1 februarie 1600 Mihai Viteazul semneaza "Tratatul de inchinare si credinta" fata de Rudolf al II-lea, imparat al Germaniei si rege al Poloniei si Ungariei. In schimbul recunoasterii suveranitatii sale, Rudolf al II-lea a fagaduit lui Mihai Viteazul ajutor si a garantat domnia ereditara in linie barbateasca. Parcurge testul Mihai Viteazul - Adevarat sau fals?


Mihai Viteazul

› vrei mai mult