Distractie
Horoscopul zilei
Sagetator
(22 Noiembrie - 20 Decembrie)
Toate vor merge bine pentru tine, mai ales in prima parte a zilei. Asadar, daca ai posibilitatea ai putea sa devansezi o parte din ce ti-ai propus si sa iti dedici restul timpului relaxarii! Poti sa-ti suni prietenii sa mai vorbesti cu ei, sa citesti o carte, sau de ce nu, sa vezi un film.
› vrei zodia taCultura generala
Primul film sonorizat este "Cantaretul de Jazz" in anul 1927. Primele cuvinte din film au fost: 'Wait a minute, you ain't heard nothing yet'.
› vrei mai multBancul zilei
Doi ardeleni stateau de vorba:
- Ba, io nu mai pot! De cand cu emisiunile aste cu gatit, muierea mea o luat-o razna! Ieri o facut ciorba de fasole cu smochine. Smochine, ba, smochine!
- Mie-mi zici? A mea o pus piersici in tocanita de cartofi... cica sa-i dea un fleivar modern...
- Mi-i si frica sa vin acasa, ca cine stie ce blestamatie pune pe masa. O trebuit sa mananc mamaliga cu rodii... Cu rodii, ba, cu rodii!
- Io mananc pe ascuns, ca mi-i mila s-o jignesc... O facut sarmale umplute cu creveti. Am asteptat sa adoarma ca sa mananc un parizer cinstit...
- A mea i-o pus la prunc la scoala pita cu untura si cu rucola...
- Asta nu-i nimic: am tinut pomana dupa ma-sa si o facut coliva cu mascarpone si sirop de artar... flambata!
- Ba.
- Da, ba.
- Atata am vorbit de mancare, ca amu mi s-o facut sete!
- Ie, si mie...
- No, hai sa merem la crasma, sa puscam niste shot-uri de Jagermeister!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MA_ HIARIZARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.