Horoscopul zilei

Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)


Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Un strut poate omori cu usurinta un om sau un cal. Cunoscuti ca luptatori de temut (uneori chiar si cei domesticiti), loviturile in fata cu puternicele picioare si talpile tari pot fi letale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Cezar organizeaza o lupta intre crestini si lei. In ziua cea mare, in mijlocul arenei - crestinii. Slabi, batrini, uriti, prapaditi, tremurind din toate incheieturile, vai de capul lor. Intra leii hamesiti, incepe lupta, urlete, singe, praf pina la cer. Cind se aseaza praful, in mijlocul arenei crestinii, teferi si scuipind alene cite un os de leu. Romanii, impresionati de forta credintei crestinilor, ii intreaba:
- Voi ce fel de crestini sinteti?
- Noi? Crestini democrati!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ RUNCHIA_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "TRUNCHIAT"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

4 noiembrie 1860
Alexandru Ioan Cuza aproba Legea de organizare a Politiei Romane

La 4 noiembrie 1860 domnitorul Alexandru Ioan Cuza a aprobat Legea de organizare a Politiei Romane.


Alexandru Ioan Cuza


Incepand cu Legea de organizare a politiei a lui Alexandru Ioan Cuza (4 noiembrie 1860), urmata de Legea lui Vasile Lascar (1 aprilie 1903) si de Legea pentru organizarea politiei generale a statului (8 iulie 1929), competentele organelor de politie sunt extinse, iar raporturile cu celelalte structuri ale statului mult mai bine reglementate. Prin Decretul nr. 25 din 23 ianuarie 1949 se infiinteaza Militia, apoi, prin Decretul – Lege nr. 2/27 decembrie 1989 se reinfiinteaza Politia Romana ale carei competente vor fi reglementate, ulterior, prin Legea nr. 26 din 18 mai 1994 si prin Legea 218 din 23 aprilie 2002. Din 1990, Politia Romana a cunoscut mai multe etape de transformari menite sa asigure siguranta persoanelor, a colectivitatilor, drepturilor legitime ale cetatenilor, precum si a altor drepturi prevazute in acte internationale la care Romania este parte.

› vrei mai mult