Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Esti foarte concentrat/a pe activitatile tale si uiti sa mai interactionezi cu familia. Un pic de comunicare nu strica cu fratele, sora, tata sau mama.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Caracatita se poate camufla! Cea mai uimitoare linie de aparare este capacitatea sa de a se ascunde in vazul celor din jur. Cu ajutorul unei retele de celule de pigment si a muschilor de specialitate din pielea sa, caracatita poate potrivi aproape instantaneu culorile, modelele si chiar texturi ale imprejurimilor sale. Pradatorii cum ar fi rechinii, anghila sau delfinii inoata pe langa caracatite fara a le observa. Exista specii de caracatita care sunt capabile sa-si schimbe forma corpului pentru a imita alte animale. Unele pot sa desurubeze un capac sau chiar sa se strecoare prin locuri foarte greu acesibile, deoarece au capul foarte moale.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Leul a organizat un concurs de glume.Daca nimeni nu radea la gluma celui care a spus-o,era mancat de leu.
Incepe ursul.Nu rade nimeni.Ursul e mancat.Continua vulpea.Nu rade nimeni.E mancata si vulpea.Urmeaza iepurasul.Nu rade nimeni,cu exceptia girafei care se prapadeste de ras.
-Ce e,girafo,de ce razi asa?
-M-am prins de bancul vulpii!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

M_ _ _ I_ RIZ_ RE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "MAGHIARIZARE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

19 mai 1802
Este infiintata medalia "Legiunea de onoare"

19 mai este ziua in care, in 1802, imparatul Napoleon Bonaparte a instituit Legiunea de Onoare (Légion d'honneur), decoratie primita de-a lungul timpului de numeroase personalitati ale lumii. Este vorba de cea mai inalta distinctie a Frantei. La inceput de secol XIX, Napoleon Bonaparte a simtit nevoia sa aiba un sistem de decoratii care sa il inlocuiasca pe cel din perioada regalitatii. Asa a aparut Legiunea de Onoare, unul dintre cele mai puternice simboluri ale primului imperiu francez, care a fost pastrat si de republicile franceze care au urmat.

› vrei mai mult