Horoscopul zilei

Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)


Chiar daca te-ai obisnuit sa faci aceleasi lucruri in ultimul timp, nu se va intampla o tragedie daca de exemplu vei merge pe jos pana la cumparaturi, sau vei petrece cateva ore in parc, in compania unei lecturi placute!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cimpanzeul este cea mai apropiata "ruda" a omului. Este capabil sa scoata 31 de sunete diferite, in functie de expresia faciala pe care o are in momente diferite. Mai mult decat atat, cimpanzeii au dat dovada de multa inteligenta, fiind capabili sa se recunoasca in oglinda, spre deosebire de alte maimute.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un canibal absolvent de Cambridge a prins un englez,un francez si un moldovean. -Daca-mi spuneti un cuvant in engleza pe care sa nu-l stiu,va eliberez! Englezul:Butterfly! -Crezi ca-s prost?Inseamna fluture!La frigarui cu tine! Francezul:Butterfly! -Inseamna fluture!La sarmale cu tine! Moldoveanul:Butterfly-li! Se gandeste canibalul,se gandeste...Iti voi da drumul,dar macar spune-mi ce inseamna! Moldoveanul:Flutur-li!!!!!!!!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DOM_ NA_ _ UN_ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult