Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


In aceasta zi o sa descoperi ca poti face lucruri pe care nu credeai ca le poti face. Daca vei participa la o competitie intre prieteni, ai mari sanse sa te clasezi pe podium pentru ca esti plin/a de ambitie! Din fericire, seara vei avea ocazia sa te relaxezi cu adevarat.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Cea mai veche epopee a omenirii este "GHILGAMES" si dateaza de la inceputul mileniului al III-lea i.e.n. Povestea lui Ghilgames a fost descoperita in secolul al XIX-lea, aceasta capatand celebritate in cultura populara. Cea mai timpurie inscriptie despre Ghilgames conform Enciclopediei Britannica a fost descoperita in biblioteca regelui asirian Assurbanipal. Cu toate ca Ghilgames e considerat un erou mitic, este privit totdata si ca un rege istoric (epopee - poem epic de mari dimensiuni in versuri, in care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale).

› vrei mai mult

Bancul zilei

Intr-o zi omul merge in padure sa fure lemne, incarca omu caruta, si dupa un timp apare Padurarul.
-Mai nene, no acum te-am prins ca furi lemne din padure. Omu vazand ca nu poate sa scape ii zice padurarului. Apai domnu padurar sa stiti ca eu nu fur lemnele. Padurarul intreba: Da ce faci cu lemnele mai omule?
-Pai le dau iepuri.
-Da' ce mai omule, iepurii tai mananca lemne?
-Apai daca nu le manca le arunc pe foc...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

VALIDI_ A_ EA


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "VALIDITATEA"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

12 ianuarie 1866
Se stinge din viata carturarul Aron Pumnul

La 12 ianuarie 1866 trece in nefiinta Aron Pumnul, carturar roman, lingvist, filolog, participant la evenimentele Revolutiei de la 1848 din Transilvania. A fost profesor de limba si literatura romana si un animator cultural de prestigiu, avand o deosebita vocatie pedagogica. Printre elevii pe care i-a avut s-a numarat si Eminescu, care i-a dedicat prima sa poezie publicata - “La mormantul lui Arun Pumnul”.

› vrei mai mult