Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Planeta pitica Ceres se afla in centura de asteroizi dintre Marte si Jupiter. Descoperita in 1801 de un astronom sicilian, Giuseppe Piazzi, Ceres a fost initial numita planeta, dar dupa aceea a fost reclasificata ca asteroid ramanand asa peste 150 de ani, mai tarziu a fost schimbata intr-o planeta pitica impreuna cu Pluto in 2006.
› vrei mai multBancul zilei
Ca la noi la nimenea
Cand uiti umbrela si afara ploua
In alte tari:
-Te intorci dupa umbrela si te duci la treaba ta.
La romani:
-Mergi prin ploaie, injurand, fara sa te intorci, ca-i de rau. Nu e bine sa te intorci din drum, ca nu-ti mi merge bine toata ziua, sau mai rau , toata saptamana. Ajungi la munca de parca tocmai ai iesit din dus: "Iete, ma, ma facu ciuciulete!" Cu siguranta o sa racesti si nu-ti va merge bine toata saptamana. Deci, nu era mai bine sa te intorci, sa te schimbi si sa iti iei umbrela? Sau nu avem umbrela?
Shop Clopotel.ro
![Figurina in bila Clip N Go Pokemon S2 - Frannekin si Poke Ball](https://noriel.ro/media/catalog/product/p/o/poke95060_191726482857_figurina_in_bila_clip_n_go_pokemon_s2_-_frannekin_1_.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MA_ _ IARIZARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
![Figurina in bila Clip N Go Pokemon S2 - Frannekin si Poke Ball](https://noriel.ro/media/catalog/product/p/o/poke95060_191726482857_figurina_in_bila_clip_n_go_pokemon_s2_-_frannekin_1_.jpg)
Evenimentele zilei
10 februarie 1923
Se stinge din viata fizicianul Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X
La 10 februarie 1923 trece in nefiinta fizicianul german Wilhelm Conrad Rontgen, descoperitorul razelor X. Ca profesor al universitatii Würzburg, studiind descarcarile electrice in tuburi vidate, a descoperit in anul 1895 emisia unor radiatii penetrante, pe care le-a numit radiatii X care, dupa moartea sa si in pofida testamentului sau, au fost denumite raze Rontgen. In anul 1901 a fost distins cu Premiul Nobel pentru Fizica. Motivatia juriului Nobel: "ca apreciere pentru serviciile extraordinare oferite prin descoperirea remarcabilelor raze".