Distractie
Horoscopul zilei
Cultura generala
Exista un arbore numit arborele de sapun. Praful produs in momentul prelucrarii lui este iritant pentru mucoasa nazala, de aceea muncitorii isi iau masuri de protectie speciale. Scoarta arborelui de sapun este folosita in fabricarea unor sapunuri speciale folosite la spalarea stofelor fine.
› vrei mai multBancul zilei
Ministrul Greciei, al Spaniei si al Portugaliei ajung la D-zeu in audienta fiecare avand cate o doleanta.
Ministrul Spaniei il roaga pe D-zeu sa mai taie din criza ca e prea mare, la care D-zeu il anunta pe ministrul spaniol ca din pacate criza va mai dura inca 100 de ani.
La fel si ministrul Porugaliei il roaga pe D-zeu sa mai ia din durata crizei, la care la care D-zeu il anunta pe ministrul porughez ca nu il poate ajuta, criza va tine 200 de ani.
Ultimul a ramas ministru grec, pentru ca stia ca are o cerere destul de mare si va trebui sa negocieze la sange cu D-zeu.
-Doamne ajuta-ne si pe noi cu criza asta, fa-o sa fie mai mica.
La care D-zeu ii raspunse:
Hmmm, cred ca o sa mor EU si criza voastra nu se va termina.
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MA_ HIARIZARE
Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!
Cuvantul era "MAGHIARIZARE"
Joaca din nou.
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
24 ianuarie 1946
Eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa
Pe 24 ianuarie 1946 Adunarea Generala a ONU adopta prima rezolutie. Aceasta se refera la utilizarea in scopuri pasnice a energiei atomice si eliminarea armelor atomice sau a altor arme de distrugere in masa. Armele nucleare s-au folosit impotriva oamenilor in anul 1945, in jurul incheierii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, cand SUA au aruncat cate o bomba atomica cu fisiune asupra oraselor japoneze Hiroshima si Nagasaki. Primul eveniment a avut loc in dimineata zilei de 6 august 1945. Al doilea eveniment a avut loc dupa trei zile, la 9 august 1945. Folosirea acestor 2 bombe, din care a rezultat moartea imediata a aproximativ 100.000 – 200.000 de oameni (majoritatea civili) si chiar si mai multi cu trecerea timpului, a fost si ramane controversata. Criticii spun ca a fost un act de omucidere in masa inutil, in timp ce altii sunt de parere ca de fapt s-a limitat numarul de victime de ambele parti prin grabirea sfarsitului razboiului si evitarea unor lupte sangeroase pe teritoriul Japoniei; de asemenea se aduce argumentul reducerii inaintarii sovietice (si comuniste) in Asia drept una din consecintele acestor bombe.