Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Spre deosebire de zilele trecute, acum chiar poti spune ca totul este in regula. Indiferent ca e vorba de rude, prieteni sau colegii de scoala, te vei simti cu adevarat respectat/a si de aceea, trebuie sa continui sa adopti aceeasi atitudine!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Toate planetele din sistemul solar se rotesc in sens invers acelor de ceas, doar Venus, a doua planeta de la Soare se roteste in sensul acelor de ceasornic.

› vrei mai mult

Bancul zilei

In cel de-al doilea razboi mondial, niste soldati germani ajung intr-un sat strain si intra in casa unei babe.
Baba, nevoita , le da de mancare .
In timp ce mancau , papagalul babei incepe sa strige : "Moarte lui Hitler !Moarte lui Hitler ! " -ca asa era invatat de baba .
Germanii furiosi . Rastoarna masa, darama pe-acolo si ii zic babei : 'Noi maine ne intoarcem . Daca papagalul tau mai spune astfel de prostii , te vom ucide .
Baba, speriata, merge la popa satului, care avea un papagal identic, si face schimb de papgali .
A 2-a zi, vin germanii si se pun la masa . Papagalul tace .Ajung germanii la felul 2 , papagalul tace . Termina astia de mancat , papagalul tace .
Atunci unul din ei , ca sa-l intarate , zice :
"-Moarte lui Hitler, papagalule!"
Da' papagalu':
"- Dumnezeu sa-ti auda ruga , fiule !

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ EP_ EZENTATI_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1851
Apare romanul "Moby Dick"

La 18 octombrie 1851 romanul "Moby Dick" de Herman Melville apare la Richard Bentley in Londra. Este considerat a fi o capodopera a literaturii universale. Romanul istoriseČ™te aventurile capitanului Ahab al navei Pequod, obsedat de dorinta de a ucide legendara balena alba, Moby Dick, care ii cauzase pierderea unei gambe. Povestitor este un membru al echipajului, Ishmael. intr-un eseu publicat in 1954, Maugham l-a considerat unul dintre cele mai bune zece romane din lume. 

› vrei mai mult