Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Durata medie de viata a copacilor in raza orasului este de doar 8 ani. In comparatie, durata maxima de viata a copacilor in mediul lor natural: marul pana la 200 de ani, parul pana la 300 de ani, pinul european pana la 500, stejarul pana la 1000 de ani sau ienuparul pana la 1500 de ani.

› vrei mai mult

Bancul zilei

la spitalul de nebuni doctorul vine in salon unde erau nebunii si vede ca nebunii rodeau peretele rosu ...la care doctorul "ce mancati acolo?"... nebunii spun ca rosii...doctorul uimit isi da doua palme si pleaca... a doua zi vine doctorul si vede ca nebunii mancau din peretele galben si intreaba doctorul "ce mancati ma acolo?"..... nebunii de colo zic banane ....pleaca doctorul isi da doua palme....etc vine a treia zi si ce vede doctorul?.... ca vopsise cineva peretele in verde si nebunii nu mai erau pe perete si ii intreaba "ei acum de ce nu va mai urcati pe perete ca-i verde e frumos?".... la care nebunii spun ..pey e verde si asteptam sa se coaca.

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

D_ MINATI_ NE


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

1 septembrie 1804
Este descoperit unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala

La 1 septembrie 1804, Juno, unul dintre cei mai mari asteroizi din Centura Principala, este descoperit de astronomul german, Karl Ludwig Harding. Centura principala se afla in Sistemul Solar intre orbitele lui Jupiter si Marte. Este formata din milioane de corpuri ceresti, care pot fi impartite in trei tipuri: carbonat (tip C), silicat (tip S) si metalic (tip M). In prezent exista cinci mari corpuri ceresti: Pallas, Vesta, Cigia, Juno si cel mai mare corp ceresc: Ceres, care este clasificata ca o planeta pitica cu un diametru de 950 de kilometri. Aceste cinci corpuri ceresti reprezinta mai mult de jumatate din masa centurii principale, echivalent cu doar 4% din masa lunii (0,06% din masa pamantului). Descopera mai multe informatii despre asteroizi in sectiunea Eciclopedia din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult