Distractie
Horoscopul zilei
Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)
Azi ti-ai dori sa faci primul pas intr-o relatie de prietenie. Iti doresti mai mult, dar inca nu esti sigur/a pe tine.
› vrei zodia taCultura generala
Fermoarul a fost inventat in 1851 de Elias Howe, insa nu se inchidea foarte bine si parea inutil. Tocmai de aceea inventia sa a fost trecuta cu vederea. In 1904 fermoarul cunoaste o forma apropiata de cea din ziua de astazi, ca apoi in 1917, Gideion Sundback sa perfectioneze fermoarul patentandu-l sub denumirea "fermoarul separabil". Aceasta noua imbunatatire a facut ca fermoarul sa devina popular.
› vrei mai multBancul zilei
Leul in fata unei prapastii cheama toate animalele.
Intii vine lupul. Leul il intreaba: "Lupule te arunci pentru mine in prapastie?".
Lupul se uita in jos: "Leule nu nu ma arunc".
Vine ursul: "Ba ursule te arunci pentru mine in prapastie?". Se uita ursul in jos ia o piatra o arunca. Trece o jumatate de ora, o ora cade piatra. Leule nu pot sa ma arunc. Iepurele vine ,se arunca.
Toate animalele coboara jos sa vada de ce a sarit iepurele. Leu ii zice: "Ba iepure iti dau jumatate din imparatie si pe fata mea de sotie". Iepurele zice: "Leule nu imi trebuie nici imparatia ta, nici fata ta, da sa vezi ce il omor pe ala care m-a impins".
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 1
DISC_ IMINATO_ IU
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.