Distractie
Horoscopul zilei
Rac
(22 Iunie - 22 Iulie)
Cativa prieteni iti vor face o vizita. Fii pregatit/a sa-i primesti cum se cuvine.
› vrei zodia taCultura generala
Medicul austriac Karl Landsteiner descopera grupele sanguine in anul 1901, ceea ce permite realizarea de progrese medicale majore, cum ar fi transfuziile sigure si identificarea urmelor de sange in domeniul medicinii legale. Medicul insusi avea grupa sanguina O.
› vrei mai multBancul zilei
In padure invazie de paduchi, purici, capuse, etc. Leul da decret ca toate animalele sa se rada la piele, a doua zi urmand sa se faca inspectia pentru a se constata daca toate s-au tuns zero. Iepurele nu se tunde numai asa, de-al dracu'.
La ora 12 punct toate animalele s-au strans in poiana.
Leul, ras si el face inspectia:
-Bai vulpe, vezi ca nu te-ai ras pe coada!
-Da leule, asa e, dar coada e singurul lucru cu care ma mandresc. Cum sa ma rad?!? -GURA! maine te prezinti fara pic de par! AI INTELES? Urmatoru1! Vine lupul.
-Vezi Vulpe cum s-a tuns lupul? Ii sta chiar bine! Urmatorul!
Urmatorul era iepurele, care fuma interiorizat.
-Bai nemernicule, tu de ce, mata, nu te-ai tuns?
-Pai n-a vrut muschii mei!
-Nu ti-e rusine ma?!? Uite ca si sobolanul s-a ras! Nu-i asa sobolane?
Sobolanul:
-Maria Ta, n-as indrazni da'eu sunt Ariciul!
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
VALIDITATEA
Felicitari!!! Ai castigat!!!
Joaca din nou
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
4 decembrie 1798
Printul grec fanariot Constantin Hangerli ajunge la Bucuresti
La 4 ianuarie 1798 printul grec fanariot Constantin Hangerli, investit de otomani domn al Tarii Romanesti la data de noiembrie 1797, ajunge la Bucuresti. Constantin Hangerli a domnit in perioada 4 ianuarie 1798 - 18 februarie 1799. Si-a inceput domnia prin masuri dure de colectare a proviziilor pentru trupele otomane anti-Pazvantoglu si apoi prin inventarea suplimentara a nenumarate dari, pentru propria capatuire, ca de pilda "vacaritul", dare desfiintata mai tarziu. Faptele sale au condus la mari tulburari in tara si revolte prin sate, la care s-a adaugat situatia dezastruoasa ca urmare a punerii pe fuga a uriasei armate de o suta de mii de osteni ai turcilor, de catre cei opt mii de oameni ai vestitelor bande ale lui Pazvantoglu. Aceasta situatie il determina pe sultan sa hotarasca mazilirea domnului de la Bucuresti, inclusiv sentinta de condamnare prin decapitare.