Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


Este o zi minunata pentru tine chiar daca este posibil sa mai primesti si o veste proasta. Azi vei vedea doar partea plina a paharului, asa cum spune o vorba din batrani.

› vrei zodia ta

Cultura generala

La 26 martie 2021 a fost operat cel mai lung zbor non-stop din istoria aviatiei. A fost efectuat cu o aeronava Boeing 787 (P4-787), a decolat de la aeroportul din Seul si a petrecut urmatoarele 20 de ore in aer inainte de a ateriza in Buenos Aires, Argentina. Pana la 26 martie, cel mai lung zbor din lume fara escala era cel operat de compania australiana Qantas, intre Sydney si New York, care a durat 19 ore si 16 minute.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un avocat era fericit ca baiatul sau terminase Facultatea de Drept si astfel putea sa-i o ia pe urmele sale.

Dupa un timp avocatul cel tanar preia si cazurile tatalui sau, acesta iesind la pensie.

Intr-o zi vine bucuros acasa si ii zice tatalui:

- Tata, stii cazul ala pe care n-ai putut tu sa-l rezolvi in 25 de ani?
- Da, fiule!
- Pai eu l-am rezolvat intr-o saptamana!
- Foarte bine, fiule, dar sa nu uiti ca acel caz te-a tinut pe tine la scoala, la liceu, la facultate si mai ramanea si de-o masina.

› vrei mai mult

Shop Clopotel.ro

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

_ EP_ EZENTATI_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Shop Clopotel.ro

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult