Distractie
Horoscopul zilei
![](https://www.clopotel.ro/utile/horoscop/img/stil1/varsator.jpg)
Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)
Bucura-te de tot ce iti ofera natura chiar daca momentan pare ca nu esti intr-o dispozitie buna! Atunci cand vei reusi sa apreciezi chiar si cele mai banale lucruri, o sa realizezi ca viata nu e chiar asa de rea si ca totul depinde de noi si de felul cum percepem lucrurile.
› vrei zodia taCultura generala
Busola indica doar polii magnetici, nu si cei geografici. Nordul geografic este punctul cel mai nordic al Pamantului si e stabilit in urma miscarii de rotatie a Pamantului fiind plasat pe axa de rotatie (Polul Nord). Din acest motiv Nordul geografic e stabil in timp. Nordul magnetic (cel indicat de busola) e stabilit in functie de magnetismul Pamantului (liniile campului magnetic care converg) si nu este stabil in timp; de asemenea, Nordul magnetic NU se afla intr-o pozitie precisa. Polul Nord magnetic se afla la o distanta de aproximativ 1.600 de km mai la sud de cel geografic, in nordul Canadei (Golful Hudson) si se aproximeaza ca s-a miscat mai mult de 1.000 de km catre Siberia, potrivit Universitatii Oregon State. Declinatia se micsoreaza cu aproape 1 grad, la fiecare 7 ani.
› vrei mai multBancul zilei
- Tata, tata, vine fiul de taran scotian la tatal sau, vacile vecinului au intrat in fineata noastra si ne maninca iarba!
- Taci din gura, ia o galeata si du-te si le mulge!
Shop Clopotel.ro
![LEGO® Minecraft - Casa Ciuperca (21179)](https://noriel.ro/media/catalog/product/5/7/5702017156583_lego_minecraft_-_casa_ciuperca_21179__1.jpg)
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
# Numar de greseli ramase: 3
V_ LI_ IT_ TE_
Alege o litera de mai jos:
A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Shop Clopotel.ro
![LEGO® Minecraft - Casa Ciuperca (21179)](https://noriel.ro/media/catalog/product/5/7/5702017156583_lego_minecraft_-_casa_ciuperca_21179__1.jpg)
Evenimentele zilei
17 februarie 1866
Si-a inceput activitatea Banca Romaniei
La 17 februarie 1866, pe baza decretului lui Alexandru Ioan Cuza din 1865, a inceput sa functioneze Banca Romaniei, constituita prin transformarea filialei din Bucuresti a Banque Imperiale Ottomane; primul presedinte al bancii a fost Ion Ghica (17 februarie/2 martie).