Horoscopul zilei

Pesti
(19 Februarie - 20 Martie)


Dimineata va incepe excelent pentru tine si vei simti ca poti face fata oricarei provocari. Cu toate acestea, nu te grabi sa intervii in anumite activitati care nu te privesc in mod direct, pentru ca poti avea de suferit!

› vrei zodia ta

Cultura generala

40% din numarul total al speciilor de pesti traieste in apa dulce, desi provizia de apa dulce a pamantului este numai 0,1%.

› vrei mai mult

Bancul zilei

era odata un tip care se duce la ghicitoare sa vada si el ce-i rezerva destinul. se uita baba ce se uita... cand la carti cand la el si apoi zice cu stupoare: 'se pare ca tu vei fi vinovat pentru moartea a mii de persoane'.
<br />
suparat, tipul zice ca nu se poate si ca se duce sa se arunce in fata trenului.
<br />
ajuns la fata locului vede un copil care isi prinsese piciorul intre sine. copilul disperat plangea in timp ce trenul se apropia cu un sunet ingrozitor. tipul se duce si-l elibereaza pe copil.
<br />
'sarumana nenea, cum as putea vredata sa-ti multumesc?'
<br />
'nu-i numic puisor. spune-mi doar cum te cheama'
<br />
'adolf hitler, sarumana'

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 5 out of 6   # Numar de greseli ramase: 1

DO_ INATIUN_ 


Alege o litera de mai jos:

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult