Horoscopul zilei

Varsator
(20 Ianuarie - 18 Februarie)


O vizita neasteptata iti da peste cap tot programul. Hai, nu dezarmam si incerca sa fii o gazda placuta. Chiar si asa, daca vei sti sa fii diplomat/a, vei scapa foarte repede de musafir.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Plosnita cerealelor sau gandacul puturos marmorat (Halyomorpha Halys) este originar din Asia de Est. Are in general o culoare cenusiu-maronie (sau verde, daca este o insecta tanara). Este o insecta daunatoare pentru numeroase culturi, polifaga (nesatula), hranindu-se cu seva plantelor, fie ca e vorba de frunze, fructe sau muguri: peste 120 de specii de plante, in special copaci, ii pot servi drept gazda pentru reproducere. Le plac, de asemenea, zidurile, peretii sau gardurile acoperite de plante agatatoare. Nu inteapa omul si nu transmite agenti patogeni la om, doar la plante transmite agenti patogeni, cum ar fi drojdii, bacterii, fitoplasmoze, ciuperci care produc putregaiuri, etc). Degaja un miros neplacut daca insecta se simte amenintata. Glandele parfumate sunt situate pe suprafata dorsala a abdomenului si pe partea inferioara a toracelui. Mirosul neplacut, intepator, pe care il pot degaja este destul de deranjant si pentru om.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un pitic pe scara unui autobuz statea fata in fata cu o tipa parfumata,cu fusta scurta,plina de tot felul de inele si bratari.
Piticu o intreaba:
Va dati jos?
Tipa se uita la el si ii raspunde:Da.
La care piticul:
Cu ce,ca tare bine mai miroase!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ E_ _ EZEN_ A_ _ _ 


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "REPREZENTATIV"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

6 octombrie 1408
Atestarea documentara a municipiului Iasi

La 6 octombrie 1408 are loc atestarea documentara a municipiului Iasi intr-un document emis de domnitorul Moldovei Alexandru cel Bun, un privilegiu comercial acordat la 6 octombrie 1408. in 1564, domnitorul Alexandru Lapusneanu a mutat aici capitala Moldovei de la Suceava. Intre 1565 si 1859, orasul a fost capitala Moldovei, apoi, intre 1859 si 1862, atat Iasi cat si Bucuresti au fost capitalele de facto ale Principatelor Unite ale Moldovei si Valahiei. In 1862, cand uniunea celor doua principate a devenit deplina sub numele de Romania, capitala tarii a fost stabilita la Bucuresti.

› vrei mai mult