Distractie
Horoscopul zilei
Taur
(21 Aprilie - 21 Mai)
Azi poti sa te consideri norocos. Incearca sa participi la tombole sau concursuri. Posibil sa castigi.
› vrei zodia taCultura generala
Marea Bariera de Corali se desfasoara in larg pe aproximativ 2600 km si urmeaza conturul tarmurilor din zona Queensland. Este separata printr-un canal a carui latime variaza intre 25 si 600 km de Australia si in total Marea Bariera acopera o suprafata de aproximativ 344.000 km patrati.
› vrei mai multBancul zilei
O camiluta catre camila mama:
- Auzi, mama, de ce avem noi copitele astea asa ciudate?
- Puiule, atunci cand mergem prin desert copitele astea ne ajuta sa nu ne afundam in nisip.
- Aha ... Mami, da' de ce avem genele astea asa lungi?
- Pai atunci cand mergem prin desert, genele ne apara ochii de nisipul purtat de vant.
- Aha ... Da cocoasele, chestiile astea din spate, la ce ne folosesc?
- Cocoasele ne ajuta sa acumulam apa, ca in timpul lungilor noastre drumuri in desert sa rezistam fara apa perioade indelungate.
- Bine, mama. Auzi, te-as mai intreba ceva: daca
sprincenele ne apara ochii de nisipul desertului, copitele nu ne lasa sa ne afundam in nisipul desertului, cocoasele ne ajuta sa rezistam in desert perioade lungi de timp fara apa, noi ce mama dracului cautam in gradina zoologica de la Baneasa?
Shop Clopotel.ro
home : Chestii distractive : Spanzuratoarea
Spanzuratoarea
MAGHIARIZARE
Felicitari!!! Ai castigat!!!
Joaca din nou
Shop Clopotel.ro
Evenimentele zilei
13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania
La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.