Horoscopul zilei

Balanta
(22 Septembrie - 22 Octombrie)


Daca nu ai mai multa grija de sanatatea ta, s-ar putea ca problemele sa apara curand. Acorda mai multa atentie alimentatiei si nu uita sa faci sport! Nu mai lasa pe maine ce poti face azi!

› vrei zodia ta

Cultura generala

Exista trei caini care au supravietuit scufundarii Titanicului. La clasa intai a Titanicului erau trei caini si toti au supravietuit scufundarii vasului. Unul era un catelus pe care stapanul la infasura intr-o paturica pentru a crea impresia ca are un copil si a avea prioritate in barcile de salvare. Ceilalti doi au fost un pomeranian si un pechinez si amandoi au fost salvati.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un popa sarac se hotaraste sa ceara ajutorul Divinitatii ca sa scape si el de saracie.
Astfel omul nostru se ducea in fiecare zi la Troita si se ruga cu inversunare:
-Doamne ... te rog ... ajuta-ma sa castig si io la Loto!
Asta prima zi ... asa a doua ... si tot asa pana cand intr-una din zile, dupa o luna si ceva de rugi apare un inger rosu la fata si se rasteste la popa:
-Dar pune si dumneata bilet!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

_ OM_ N_ T_ UNE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

18 octombrie 1839
Se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu

La 18 octombrie 1839 se naste savantul chimist roman Nicolae Teclu, a inventat tipul de arzator "becul Teclu". A devenit celebru in toata lumea prin cele 60 de descoperiri si peste 50 de lucrari originale din domeniul chimiei. Nicolae Teclu a inventat, in 1900, becul de laborator, cu reglare a curentului de aer si gaz, bec de gaz cu regulator, care-i poarta numele. Inventia a fost brevetata in Austria si realizata de firma vieneza W.J. Rohrbeck’s Nachtolger si, la Leipzig, de catre firma Franz Hugershoff. „Becul Teclu" este folosit si astazi in toate laboratoarele din lume si este asemanator cu becul Bunsen, dar reglarea admisiei se face cu un obturator conic si, in felul acesta, se obtine un amestec mai bun al aerului cu gazul si o temperatura mai inalta. Testeaza-ti cunostintele despre mari inventatori in sectiunea Teste din site-ul clopotel.ro

› vrei mai mult