Horoscopul zilei

Gemeni
(22 Mai - 21 Iunie)


In prima parte a zilei nu vei avea chef de nimic si nu vei reusi sa te concentrezi pe lucruri simple. Dar de la pranz incolo vei reveni la normal.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Calmarul urias (Architenthis sp) - face parte din grupul molustelor decapode, rude cu sepiile si caracatitele. Este cel mai voluminos nevertebrat cunoscut. Lungimea corpului este de 3 m iar a tentaculelor de 15 m. El are cel mai mare ochi din lumea animala, diametrul lui atinge 30 de cm, iar structura lui speciala intereseaza in special pe botanisti. Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Un oltean participa la un concurs de balotat pe gat gogosi: cine reuseste sa manance 100 de gogosi castiga.
Se infometeaza olteanul o saptamana apoi merge la concurs si incepe sa haleasca rand pe rand gogosile pana la 99-a, apoi se opreste si nu mai poate continua. Se uita stramb la ultima ramasa si cu repros in glas ii sopteste:
- Daca stiam ca tu esti aia asa indaratnica, nu te mancam eu pe tine prima!

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

D_ SCR_ M_ NA_ OR_ U


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DISCRIMINATORIU"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

8 ianuarie 1942
Se naste Stephen Hawking

La 8 ianuarie 1942 se naste Stephen William Hawking, fizician englez, teoretician al originii universului si unul dintre cei mai mari cosmologi ai vremurilor, profesor la catedra de matematica de la Universitatea Cambridge. Principalele domenii de cercetare sunt cosmologia teoretica, relativitatea generala si mecanica cuantica. in 1963, la varsta de 21 de ani, Hawking observa pentru prima data o slabiciune a muschilor. in urma unui examen medical, se constata o boala progresiva de neuron motor, afectiune cunoscuta sub numele de scleroza laterala amiotrofica. I se dau maximum 2 ani de trait. Hawking nu cedeaza, continua sa lucreze, in ciuda agravarii continue a invaliditatii. Paralizia progreseaza si, cu timpul, devine complet imobilizat, isi pierde vocea si este constrans sa comunice cu ajutorul unui computer sofisticat (conceput special pentru el de un prieten), care poate fi controlat cu miscari ale capului si globilor oculari, la o viteza de cincisprezece cuvinte pe minut. Infirmitatea nu il poate impiedica sa isi continue activitatea didactica si stiintifica. Se stinge din viata la data de 14 martie 2018. Impreuna cu fiica sa, Lucy Hawking a scris seria de carti George si Universul. Afla mai multe din articolul Pentru ce a ramas cunoscut celebrul om de stiinta Stephen Hawking.


Stephen Hawking

› vrei mai mult