Horoscopul zilei

Capricorn
(21 Decembrie - 19 Ianuarie)


Ar fi bine sa acorzi mai multa atentie celor apropiati, pentru ca risti sa ai discutii cu parintii din cauza orelor petrecute pe jocurile din telefon. Sigur ca si divertismentul este important, dar nu ar trebui pus pe primul loc inaintea familiei.

› vrei zodia ta

Cultura generala

Agripina (Agripina griseus) - este cel mai mare fluture din lume. Face parte din familia Nocturidae (fluturi de noapte), si traieste prin padurile braziliene. Are culoare cenusie mata. Atinge o lungime de 9 cm si o anvergura a aripilor de 27 cm. Din aripile unui exemplar de Agripina pot fi croite aripi pentru 15 exemplare de albilita (Pieris). Sursa: Enciclopedia de Biologie - Editura All

› vrei mai mult

Bancul zilei

Accident cumplit pe sosea. Un autocar, in care se aflau membrii unui partid ce se intorceau de la o intrunire, s-a rasturnat intr-o curba. Politia ajunge cam dupa o ora si gaseste la locul accidentului o singura persoana - un cioban care statea linistit la marginea drumului tragand din tigara. Victimele nicaieri!!
- Bade, dar unde sunt cei care s-au rasturnat cu autocarul?
Ciobanul nu zice nimic si arata spre marginea drumului niste movilite de pamant.
- Cuuum!? Toti erau morti si 'mneata i-ai ingropat?
O miscare aprobatoare din cap.
- Si chiar n-a mai mai miscat nici unul, n-a mai spus nici unul nimic !?
- Apoi stii si 'mneata, cine sa creada in ce spun politicienii...

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea



MAGHIARIZARE



Felicitari!!!  Ai castigat!!!


Joaca din nou

Chestii distractive

Evenimentele zilei

13 ianuarie 1918
Rusia rupe relatiile diplomatice cu Romania

La 13 ianuarie 1918, dupa un ultimatum (3 ianuarie), Consiliul Comisarilor Poporului al Uniunii Republicilor Sovietice Socialiste (guvernul bolsevic rus condus de Vladimir Ilici Lenin) rupe relatiile diplomatice cu Romania, intre cele doua tari intervine practic starea de razboi. La punctul 2 al declaratiei se arata ca tezaurul in aur al Romaniei aflat la Moscova "nu va mai putea fi obtinut de oligarhia romana, Consiliul Comisarilor asumandu-si raspunderea pentru conservarea si remiterea in mainile poporului roman". Tezaurul nu a fost restitut Romaniei nici pana in ziua de astazi. Tezaurul roman a fost trimis în Rusia in timpul Primului Razboi Mondial cu scopul de a fi adapostite de armatele Puterilor Centrale, care ocupasera o parte insemnata a Romaniei si amenintau sa ocupe intreg teritoriul national.

› vrei mai mult