Horoscopul zilei

Scorpion
(23 Octombrie - 21 Noiembrie)


Sanatate
Bani
Dragoste

› vrei zodia ta

Cultura generala

Citate celebre: Mark Twain - Da sansa fiecarei zile sa fie cea mai frumoasa din viata ta.

› vrei mai mult

Bancul zilei

Bula si cu Strul au castigat 5000 euro la un concurs.Si tot gandindu-se ce sa faca cu banii,se hatarasc sa se duca in Spania ca sa se distreze.
Ajunsi in Spania,Cheltiue toti banii,pana ce isi dau seama ca nu au cu ce sa se mai intoarca acasa...Tot mergand ei pe strada,vad un anunt mare pe care scria:
"OFERIM 3000 de euro celui care rezista 10 minute cu un taur in arena".Bucurosi ca au gasit solutia,dau cu banul cine sa intre in arena(Bula).
Se duce bula,se inscrie si intra in arena...Lumea aplauda si taurul intra in arena...Peste 15 minute,Bula iese cu banii in mana...
Strul:Ce s-a intamplat,Bula?
Bula:Pai am intrat in arena si toata lumea ma aplauda...si a intrat taurul in arena,iar eu am luat-o la fuga...
Strul:Pai daca eram in locul tau,faceam pe mine de frica!!!
Bula:DAR TU PE CE CREZI CA A ALUNECAT TAURUL DE SI-A RUPT GATUL???

› vrei mai mult

home : Chestii distractive : Spanzuratoarea

Spanzuratoarea


Wrong: 6 out of 6

DO_ IN_ TI_ NE


Imi pare rau, ai fost spanzurat!!!

Cuvantul era "DOMINATIUNE"

Joaca din nou.

Chestii distractive

Evenimentele zilei

30 septembrie 1790
Se stinge din viata Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca

La 30 septembrie 1790 trece in nefiinta Nicolae Mavrogheni, domnitor fanariot din tara Romaneasca (1786 – 1790). Originar din insula Paros, Mavrogheni a ajuns domn cu ajutorul lui Gazi Hasan pasa, comandantul flotei otomane al carei dragoman era. Numirea acestui "galiongiu" (galion = corabie mare, galera) n-a fost deloc bine vazuta nici de boieri, nici de norod, si de aici un sir intreg de pamflete, piese de teatru sau versuri menite a ridiculiza politica si masurile acestuia. Pe 30 septembrie 1790 a fost spanzurat/decapitat din ordinul lui Hassan Pasa pentru insubordonarea fata de Imperiul Otoman. A ramas in istoria Bucurestiului printr-o excentricitate a sa, de a polei cu aur coarnele cerbilor de la trasura sa. De asemenea, la capatul Podului Mogosoaiei (langa Muzeul taranului Roman) a construit o biserica ce a dainuit pana astazi. Este de asemenea unul dintre cei care au contribuit la dezvoltarea - modesta si primitiva, totusi, si doar pentru cativa boieri ai vremii - a alimentarii cu apa printr-un sistem de conducte. Sursa: ro.wikipedia.org

› vrei mai mult